По обвинение на Софийска градска прокуратура (СГП) в заседание на Софийски градски

...
По обвинение на Софийска градска прокуратура (СГП) в заседание на Софийски градски
Коментари Харесай

Кандидат за народен представител получи 1 година затвор и глоба за управление на автомобил след употреба на наркотици

По обвиняване на Софийска градска прокуратура (СГП) в съвещание на Софийски градски съд (СГС) обвиняемият В. Г., се призна за отговорен в осъществяването на две закононарушения, засягащи публичните връзки, които обезпечават транспортната сигурност, оповестиха от СГП .

От събраните по делото доказателства се открива, че на 2 септември 2022 г. в гр. Сливен обвиняемият управлявал лек автомобил след употреба на наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин, което е престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателен кодекс. За него на обвинения е несъмнено наказание  " отнемане от независимост “ за период от 1 година, осъществяването на което е отсрочено с изпитателен период от 3 години, наказване " отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство “ за период от 1 година и наказване " санкция “ в размер на 1000 лева.  

Същевременно обвиняемият си е служил с табела с регистрационен номер, издадена за друг автомобил, различен от този, на който била сложена. Извършеното е закононарушение по член 345, алинея 1 от Наказателен кодекс и за него на обвинения е несъмнено наказване " отнемане от независимост “ за период от 6 месеца, осъществяването на което е отсрочено с изпитателен период от 3 години.  

На съображение член 23 от Наказателен кодекс на обвинения е наложено най-тежкото от по този начин избраните санкции, а точно – " отнемане от независимост “ за период от 1 година, осъществяването, на което е отсрочено с изпитателен период от 3 години и към него са присъединени наказванията " отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство “ за период от 1 година и " санкция “ в размер на 1000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР